I kočky mají své povinnosti

Člověk by si řekl, že to kočky mají v tom svém životě jednoduché, ale opak je pravdou.. Podívejme se alespoň na krátký výčet toho, co všechno kočička musí každý den postoupit.

Kadeřník

Kočka musí alespoň jednou, nejlépe uprostřed noci poskytnout kadeřnické služby páníčkovi. Znamená to důkladně ožužlat vlasy a tahat za ně. Pro tuto činnost Mourinka neváhá v noci vstávat, pracovat se prostě musí.

Obuvník

Bylo by vhodné, kdyby se Mourince podařilo každý den udělat důkladné uzlíky na všech botách, které jsou k dispozici. Páníček je ovšem poměrně skoupý a nechává mimo skříň jen jedny, ty Mourinka zauzluje, ale co ty ostatní? To aby ještě skříň otevírala. Tato činnost se dělá ráno těsně před odchodem do práce v rámci urychlení odchodu.

Uklízeč

Když se rozhodne páníček čistit toaletu, bere ji k té své velké toaletě a vyndavá co tam nepatří. Pokud páníček spěchá, je zapotřebí skočit rychle do svého záchodku a předstírat, že něco vyrábí, i když opak je pravdou. Ruku na srdce, kdo by šel dobrovolně na záchod, když se mu nechce? Mourinka musí..

Ostraha

Neustále je potřeba prošmejdit každý sebemenší prostor v bytě. Mnohdy například v zapadlém kyblíku s hadrou může čekat nevítaný nepřítel. A kdo jiný, než Mourinka by tuto činnost mohl zastávat? Opět nikdo a tak i ten poslední kout zbývá na ni.

Ochutnávač

Ano, zdálo by se snadné jen ochutnávat. Ale víte, co to je, při každém náznaku, kdy páníček může jít do kuchyně, vystartovat bez ohledu na pohodlí, které Mourinka právě zažívá, a zkontrolovat situaci. Samozřejmě hlavním důvodem je strach o to, aby páníček nesnědl něco jedovatého. Proto, je třeba pokusit se mu jídlo celé sníst ještě, než se ho dotkne. To se však bohužel většinou nepodaří, což ovšem nic neubírá z důležitosti a naléhavosti tohoto poslání, které si tak zaslouží zvýšenou snahu a proaktivitu.

Elektrikář

Tato činnost je přeci jen z těch méně náročných. V bytě je spousta kabelů, které před Mourinkou páníček schovává, aby to měla alespoň o něco těžší. Ona pak musí vyšťourávat jednotlivé kablíky, aby je prozkoušela, zda jsou odolné. Některé odolné nebyly a to expertýza odhalila. Například už nefunguje audio soustava v ložnici, prý byly kablíky k reproduktorům nejen moc tenké, ale i chutné. Nejinak tomu bylo s napájecí šňůrou k routeru, který přináší do bytu internet.