První dny doma aneb zabydlena

Je pravdou, že Mainská mývalí kočka je tak trochu jako pejsek, alespoň co se pronásledování či následování týče. I když sedí na parapetu za oknem, dobře sleduje pohyb doma a hlavně kontroluje, jestli člověčí společnost nehodlá odejít třeba do kuchyně pro jídlo, ale i kamkoliv jinam.

Ráno vyžaduje kromě dostatku her a řádění i porci masíčka (zatím hlavně konzervy Cosma Natural a Cosma Original), konečně začala baštit i paštiku Kippy. Granule Royal Canin pro Mainské mývalí koťata bohužel ignoruje, zatímco Applaws uvítá, když maso není. Zatím se jejímu zájmu nedaří odolat všelikým elektrickým šňurám i třeba venkovní síti. Prakticky týdenní pobyt doma příliš výchovy nepřinesl, ale aspoň se Mourinka důkladně domestikovala, působí velmi šťastně a tak časté předení jsem zatím u žádné kočičky v životě nazažil...

První den doma aneb vrtulník před akcí:Také z prvního dne, aby bylo vidět, jak je krásná:

Jelikož Mourinka chodí všude s páníčkem, stala se i malá nehoda v koupelně. Je sice fajn chodit po okraji vany, ale kdy se Mouri rozhodla skočit do vody, brzy se ukázalo, že to tak vlastně ani nemyslela a vyděšená začala utíkat pryč. Následovalo sušení v ručníku a nakonec opět spokojená kočička.

Notebook je oblibeným prostorem pro procházení, kousání i ležení:

Je to pravda, mainské mývalí kočky rády asistují u každé domácí práce, praní nevyjímaje. Po vložení prádla se Mourinka okamžitě objevila v pračce. Ale tentokrát žádná nehoda nebyla, přesvědčil jsem ji, že bude lepší pračku opustit.

Škrabadlo splnilo očekávání, slouží k dennímu skotačení i nočnímu spaní.

Ajťák z Mourinky asi nebude.. ale to nevadí :) K počítačům má nicméně kladný vztah.